I början av maj så var vi ett gäng glada bloggare som drog igång Månadens Gröna som är tänkt som inspiration för dig som vill äta mer grönt. Annie, som är månadens värd och som har rabarber som månadstema presenterade sitt tema med hamburgare med rabarberchutney.
Mitt bidrag till månadens gröna är en rabarberdressing som gifter sig med smakerna i en matig, grön sallad och som är perfekt att ha med sig i lunchlådan. Egentligen är det fel att kalla rätten för en dressing för den är inte tjock som en dressing men den är inte heller tunn som en sås. Funderade om jag skulle kalla den dressås men det låter ju inte heller gott – och det är precis vad den är – perfekt som tillbehör till en god sallad. Smaka av försiktigt med honungen så du inte får en för söt sås. Eller dressing.
Skulle du sedan vara sugen på fler mjölkfria recept med rabarber så hittar du rabarberbiscotti här, en rabarberpaj här eller varför inte prova Emmas rabarberpaj med krämig vaniljsås.
Ingredienser:
- 2 dl rabarber skuret i tunna skivor
- 1 dl vatten
- 1 dl rapsolja (eller olivolja)
- gnutta salt
- 1-2 msk flytande honung
- 1 tsk balsamvinäger
- 1-2 tsk hallonbalsamico
- skal från ½ citron
Arbetsbeskrivning:
Koka rabarbern i vatten så att vattnet nästan försvinner. Mixa rabarbern till en slät massa. Vispa i övriga ingredienser men smaka av med honungen så såsen inte blir för söt.
Ringa såsen/dressingen över sallad.
wow, ser riktigt aptitligt ut! älskar färgen!
Tack Lovisa. Det var riktigt gott (blev själv förvånad) 🙂 Och mat ska också ätas med ögonen. Älskar färgstark mat