Jag älskar desserter med smak av bittermandel men jag vill slänga in en brasklapp att bittermandel är giftig och att endast en mycket liten mängd ska användas. Åtta till tio bittermandlar kan vara dödlig dos för barn. Därför använder jag bittermandelarom och det räcker oftast bara med en droppe. Den här glassen görs helt utan glassmaskin och för att glassen inte ska stå hela natten i frysen så häller jag upp glassen i två formar och rör en gång i timmen. Min glass stod inne 5 timmar i frysen men häller du upp hela glassen i en form så tar det troligen längre tid än så.
4 portioner
Arbetsbeskrivning:
- 3 dl planti creamy cooking
- 2 ägg
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1-2 droppar bittermandelarom
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser utom bittermandelaromen i en gryta och koka ca 10 minuter. Ta grytan från värmen och häll glassen i en form (jag brukar hälla upp glassen i två formar så går det frtare). Sätt in glassen i frysen och rör om 1 gång i timmen. Glassen tar cirka 5 timmar att bli klar.
När ska bittermandelaromen tillsättas?
Oj, det glömde jag skriva. Tillsätt det när du tar grytan från plattan.