4 portioner

Ingredienser

  • 240 g bacon (2 paket)
  • ½ purjolök
  • ca 150 g färska champinjoner
  • 3 st soltorkade tomater
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1-2 msk curry
  • 1 kg kycklingfilé
  • 2½ dl Beneviva gräddalternativ
  • 4 dl Beneviva Havredryck
  • ½ dl Mango Chutney
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika

Arbetsbeskrivning
Lägg de torkade tomaterna i vatten en stund så att de blir mjuka. Skär baconen i tärningar. Ansa purjolök och svamp och skär i mindre bitar. Skär tomaterna i tunna strimlor. Bryn mjölkfritt margarin tillsammans med curry någon minut. Lägg i ovan ingredienser och bryn hastigt. Ta upp från grytan och ställ åt sidan.

Strimla kycklingfilén. Bryn kycklingfiléerna i ”curryfettet”. Salta, peppra och krydda över lite extra curry (gillar du inte alltför stark smak, så skall du inte krydda mera).

Blanda ned baconfräset. Häll över Beneviva gräddalternativ och Beneviva Havredryck. Tillsätt ca ½ dl mango chutney. Rör om väl.

Hacka paprikan fint och tillsätt i grytan. Låt puttra ca 10 minuter.

Serveras med kokt ris.