Jag gjorde en jättesmaskig köttgryta igår med fläskytterfilé, paprika och mango chutney. Så god den blev och det här är en av de grytor när man vill avsluta måltiden med att slicka upp såsen från tallriken. Om man nu gör så hihi.
Grytan smakade faktiskt ännu bättre idag, men så är det ju oftast med grytor. Smakerna gifter sig med varandra under natten. Igår åt vi grytan med ett gott potatismos och idag blev det snabbmakaroner. Jag tycker egentligen att makaroner är fruktansvärt tråkigt, men jag var så hungrig att 3 min lät riktigt bra.
Annars tror jag att grytan hade gjort sig bäst med lite råstekt potatis. Och, vill du inte använda fläskytterfilé så tror jag det blir precis lika gott med kyckling.
Jag fick hem min efterlängtade silverstol idag. Trodde jag ja. På kartongen stod det ”fåtölj silver” men när jag packade upp fåtöljen så var den bronsfärgad. Djupt andetag och djup suck.
Jag pallar inte besväret att skicka tillbaka den, så jag monterade benen och satte den på plats. Och den passar lika bra som den jag egentligen beställde. Valet stod faktiskt mellan bronsfärgad och silver, men eftersom jag snöat in mig på silver så beställde jag det. Och det blev rätt, fast det blev fel. Nu ska jag bara byta ut mattan som inte helt stämmer enligt min färgskala, men det är ingen brådska. Rätt som det är så springer jag över något som passar och då tar jag det då. Det jag nu borde koncentrera mig på är att få upp tavlorna på väggarna.
Ingredienser:
- 800 g fläskytterfilé
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 1 röd lök
- 1 paprika
- 1 vitlök
- 3 dl havregrädde
- 1 dl sojamjölk
- ½ dl mango chutney
- 2 msk oxfond
Så här gör du:
Skär fläskytterfilén i tunna skivor. Salta och peppra och bryn i mjölkfritt margarin. Ta upp och ställ åt sidan.
Skär röd lök, vitlök och paprika i tunna skivor. Bryn i mjölkfritt margarin. Häll ned övriga ingredienser och rör om.
Lägg ner köttet och låt det småputtra i cirka 10 minuter.