Smakrik flingblandning som jag äter till oatly havregurt exotisk.
Ingredienser:
- 6 dl havregryn
- 3 tsk råsocker
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
- 1 dl honung
- ½ dl olja
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk solroskärnor
- 6 msk pumpakärnor
- 1 msk chiafrön
- 3 msk torkade tranbär
- 1 msk linfrö
- 5 msk torkad mango
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, råsocker, kanel och salt på en plåt.
Blanda olja, honung och vaniljsocker i en skål. Häll över flingblandningen och rör om väl. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills flingorna fått svag brun färg.
Ta ut och låt kallna i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Blanda ned de övriga ingredienserna. Förvaras i en burk.