Här är ett recept från förra veckan. Jag har varken ätit eller gjort en cheesecake i hela mitt liv men det kan aldrig gå fel om man tillsätter mango och lime i smeten. Resultatet blev en vansinnigt god mjölkfri mangocheesecake. Resten av familjen var ute på sina håll så jag satt ensam med katten, en mangocheesecake och en kopp Nespresso. Sämre kan man definitivt ha det 😉
10-12 bitar
Ingredienser
- 250 g smält mjölkfritt margarin
- 400 g digestivekex
- 2 ägg
- 2 burkar oatly ifraiche
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- saft från en lime
- skal från en lime
- 1 färsk mango alt 1 förpackning djupfrusen mango (209 g)
Arbetsbeskrivning:
Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda i mjölkfritt margarin och ett ägg. Tryck ut i en form med avtagbar botten.
Blanda ett ägg med oatly ifraiche, strösocker,vaniljsocker, limesaft och limeskal. Rör även ned 1 dl finhackad mango. Häll blandningen i pajformen.
Sätt in i 150 graders ugn i ca 40 minuter. Ta ut och låt kallna.
Mixa resterande mango och bred ut den över kakan.
Skär en stor skiva och njut!