VIll ni se hur det ser ut när jag bakar? Varenda skåplucka öppen men å andra sidan så underlättar det när jag plockar in och plockar ut ingredienserna. Jag ser alltid till att ställa in ingredienserna så fort jag använt dem klart och då blir det ju en massa öppna/stänga av skåpsluckorna – och då är det bättre att ha dem öppna hela tiden hahaha

Jag spinner vidare på tema påsk och gul färg och då passar dessa mangomuffins alldeles bra. Lagom söta och alldeles fantastiskt goda.

bakar

mangomuffins01

mangomuffins02

mangomuffins03

12 st muffins

Ingredienser:

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • ½ dl växtbaserad yoghurt
  • 1 ½ dl växtbaserad dryck
  • 2 dl tärnad mango

Topping:

  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl råsocker
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 tsk kanel

Arbetsbeskrivning:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa ihop olja, ägg, växtbaserad yoghurt och dryck och rör ned mangon. Rör ned mjölblandningen.

Fördela smeten i 12 muffinsformar.

Rör ihop ingredienserna till toppingen och fördela över muffinsen. Sätt in i 175 graders ugn i ca 12 minuter.