Det blev en tur till Sjöbo Gästis igår – dock inte för att äta påskmat – utan för att avnjuta en god söndagslunch/middag. Jag åt deras Angusburgare som är  en 180 g burgare på högrev och bringa. Burgaren serveras med bröd, spickeskinka, skivad inlagd gurka, sallad, tomat relish, aioli och pommes frites. Det är dock alldeles för mycket mat för mig så jag skippade brödet och pommes frites och bad istället om extra grönsaker. Det var så gott så.

angusburgare

Här är en riktigt solgul mjölkfri kaka som passar alldeles utmärkt till påsk. Jag malde inte mandeln utan körde den i en mixer så den blev grovhackad för jag gillar när det är lite tuggmotstånd. Jag har fått receptet från en vän och jag tror receptet ursprungligen kommer från Hemmets Journal.

mazarinpaj01

mazarinpaj02

mazarinpaj03

Ingredienser:

Mördeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • ! dl strösocker
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 75 g mjukt mjölkfritt margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 kokta, kalla och rivna potatisar
  • 1 dl malen sötmandel
  • 3 malna bittermandlar eller 3 droppar bittermandelarom
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 3 dl florsocker
  • 4 msk pressad citronsaft
  • gul karamellfärg

Arbetsbeskrivning:
Blanda samman mjöl, socker, mjölkfritt margarin och äggula till mördegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.

Rör samman mjölkfritt margarin och strösocker till fyllningen. Tillsätt äggen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Fyll formen med semeten och grädda i 175 graders ugn i ca 40 minuter. Låt pajen kallna.

Blanda florsocker med citronsaft och gul karamellfärg till en jämn smet. Bred glasyren över kakan.