Mustiga grytor hör hösten till och när jag hittade billig fläskfilé, så gjorde jag en stor sats som sedan frös ned till matlådor. När jag tillagade receptet hade jag just påbörjat min fasteperiod så jag gjorde en extra stor sats till familjen, som de kunde njuta av under tiden jag detoxade mig. Jag mår fortfarande bra efter fastan och sover stenhårt, vilket är otroligt skönt. Fortsätter det med positiva biverkningar så är jag helt klart intresserade av att lägga in fastan som ett slående inslag.
När jag lagar mat så lagar jag mat för ett helt kompanjon och jag blandar i vad som huset har hemma. Just det här gången så höll jag mig dock inom ramarna, då jag inte kunde smaka av. Så ett gott tips, känner du att något saknas – häll i det :).
8 portioner
Ingredienser:
- 1 kg fläskfilé
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 500 g oatly fraiche
- 1 msk ajvar
- 1 köttbuljongtärning
- 1 röd lök
- 1 squash
- 500 g asiatisk wokmix
- 1 röd paprika
Så här gör du:
Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra. Bryn i mjölkfritt margarin.
Häll på en burk oatly fraiche, köttbuljong samt ajvar och låt småputtra i cirka 20 minuter. Skiva squash och paprika. Lägg i grytan tillsammans med wokmix och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Blir det för torrt, späd med lite vatten.
Serveras med couscous.
Trackbacks/Pingbacks