Ett riktigt smaskigt picknickrecept från Coop – en svalkande kall gazpacho med melon, selleri, grön chili, bladspenat och lime. Den kalla soppan är en fräsch sommarlunch på picknickbordet och avnjutes bäst  under varma temperaturer. Just nu råder det ingen högsommarvärme varför det kanske hade varit bäst med en het chili men servera melongazpachon tillsammans med pizzabullar med pesto. Receptet räcket till cirka 10 stycken på ett buffébord.

Ingredienser

  • 1 kg nätmelon, i bitar
  • 1 gurka, i bitar
  • 2 stjälkar blekselleri, i bitar
  • 1 purjolök
  • 1 grön chili, hackad
  • 30 g bladspenat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-4 dl kallt vatten (tillsätt mer om du inte vill att soppan ska vara så tjock)
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • ev färsk mynta, till servering

Så här gör du:
Mixa melon, gurka, selleri, lök, chili och spenat slätt. Värm lite av vattnet och smält ut buljongtärningen i det.
Häll buljongen, resten av vattnet, limesaft, olja och vinäger i mixern. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt. Låt soppan bli riktigt kall. Servera i glas och toppa ev med färsk mynta och selleristjälkar.

Serveras tillsammans med pizzabullar med pesto.