Så är vi inne i midsommarveckan och i år liksom förra året kommer vi att fira en riktigt traditionell midsommar med blomsterbindning och dans runt midsommarstången så att Lachlan från Australien får uppleva en riktigt svensk midsommar, med kanske glimtar av både sol och regn 😉
Idag blev det stekt fisk med nypotatis och två såser – äggsås och wasabimajo men först en bildkavalkad från 2014 års midsommar på Svaneholms Slott.
Ses vi där i år igen?
4 portioner
Ingredienser:
- 400 g sej eller torsk
- salt
- peppar
- 1 ägg
- panko ströbröd
- mjölkfritt margarin
- 2 msk majonäs
- wasabi (smaka av hur stark du vill att såsen ska vara)
- 2 tsk dill
- 3 hårdkokta ägg, hackade
- 1 burk imat ifraiche
- skal från 1 citron
- ½ msk citronsaft
- 3 msk dill
Arbetsbeskrivning:
Tina fisken. Dela den i fyra bitar. Salta och peppra. Vispa ägget och vänd fisken i äggen. Rulla sedan fisken i panko. Stek gyllenbrun på båda sidorna.
Blanda majonäs med wasabi och dill.
Blanda de hackade äggen med dill, citron och ifraiche.
Trackbacks/Pingbacks