Detta inlägg är ett samarbete med Smartson

Jag är en av 1000 testpiloter som genom Smartson har fått testa Milda färdig baksmet. Ett litet varningens ord innan jag går vidare, produkten kan innehålla spår av mjölk, så är du jättekänslig, ja då är inte detta produkten för dig.

Med Mildas färdiga baksmet får man, på bara 25 minuter, färdiga muffins. Enligt reklamen så slipper man kladd och kan fokusera på det roliga – att dekorera! Man klipper upp förpackningen, häller upp i formar, och gräddar i 20 minuter. Vips så är fikat klart! Smakerna man kan välja mellan är klassisk och choklad och jag valde choklad. Naturligtvis. Allt med choklad är gott!

Japp, visst var det enkelt. Enligt beskrivning var det bara att klippa ut förpackningen och slippa kladd. Så jag klippte upp och pressade ut smeten i formarna. Jag kanske är klantig, men nog blev det lite kladdigt att få ut allt i formarna. Inte blev det bättre av att Felix bestämde sig för att kliva över alla formarna, så det blev till att ropa på äkta hälften som fick se att kattskrället hamnade på golvet. Men det var bara en parentes. Så behöver inte din vardag se ut – men så ser vår ut. Jag använde rätt stora formar (tack Kökets box) så jag fick ut 8 muffins.

Därefter var det bara att skjutsa formarna in i ugnen, sätta timern på 20 minuter och vänta. Och efter 20 minuter så såg de ut så här. Precis som muffins ska göra. Inga konstigheter där.

Därefter åkte de ut i uterummet för att kylas ned. Jag gjorde frosting efter recept (använde mandelmjölk istället för vanlig mjölk) och sedan var var bara att spritsa. Och garneras. Och nej, jag spritsade inte själv. Allt lull-lull, det står min man för. Jag har varken tålamod eller talang för detta.

Lätt som en plätt. Det blev avsmakning och det var en intensiv god chokladsmak. Inget alls att klaga på. Kanske lite i sötaste laget, men jag gillar sött.

Summering:
Handen på hjärtat. Avskyr du att baka, ja men, då är det här säkert något för dig. Jag, som älskar att baka, jag tar gärna de extra fem minuterna det tar att slänga ihop en egen smet. Det tar inte längre att göra egen smet. Det var kul att testa och OM jag hade haft min sommarstuga kvar, ja då hade detta kanske varit ett alternativ för att bjuda på hemmabakat – för doften av choklad är så god. Men hemma i mitt eget kök, då tar jag de extra fem minuterna och rör ihop min egen smet. Från grunden.

Hos mathem kostar förpackningen 32,95 och ingrediensförteckningen ser ut så här:

Socker, ÄGG 26%, palmolja, VETEMJÖL, choklad 6,3% (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN)), stabiliseringsmedel (glycerol, xantangummi), kakaopulver 4,7 %, stärkelse (VETE), bakpulver (difosfater, natriumkarbonater), konserveringsmedel (kaliumsorbat), salt. Kan innehålla spår av mjölk.

Finstilt: Jag gjorde en film med min nya Gopro – som mannen köpte i Japan – men får det inte att fungera. Så jag ger upp. Du slipper se katten kliva över formarna men missar samtidigt mitt intensiva klämmande för att få ut smeten ur förpackningen. Kommer sonen hem och får ordning på allt – ja, då kommer filmen upp. Om inte annat, ha en skön fredag!

Tillägg lördag 28 april: Efter många om och men så kom filmen upp – se Nicklas Kokbok på facebook.

Finstilt:
Jag är en av 1000 som genom Smartson och Milda fått testa milda färdiga baksmet. Som testpilot hos Smartson får man testa produkter och tjänster och i gengäld dela med sig av sina (ärliga) åsikter till andra. Smartsons vision är att det alltid ska vara kostnadsfritt att testa produkter via Smartson. När det gäller vissa sällanköpvaror finns det ibland möjlighet som testpilot att köpa varan eller tjänsten till reducerat pris mot att du delar dina erfarenheter.  Mina åsikter är till 100% mina egna och helt ärliga. inlägget innehåller inga adlinks utan bara länkar till produkter jag använder.