Ordet fredagsmys  och mjölkfri fredagsmat har en skön klang över sig och det är ju så mycket som kommer med just ordet fredag. Man kommer hem efter en intensiv arbetsvecka och framför sig väntar två lediga dagar. Vissa helger kan vara helt uppbokade medans andra bara innebär att ta det lugnt och umgås med familjen.

Vad är fredagsmat för dig? Äter du fredagstacos eller är det någon annan mat som kickstartar igång fredag för dig. Vill du ha mat som går fort att tillaga – eller tar du lite extra tid på dig i köket? Själv så äter vi väldigt sällan tacos utan har istället infört ett helt annat tema men det återkommer jag till nästa fredag.

Fredag för mig är att komma hem till ett nystädat hus (försöker alltid städa på torsdag) för att slippa göra detta under helgerna. Småplocka får man alltid göra men själva grovstädningen är skön att slippa. Äkta hälften är ju borta måndag – torsdag så vi försöker lägga tid på att umgås istället för att städa. En del kanske tycker jag drar tyngsta lasten men det finns saker som han gör som inte jag gör. Och jag tycker inte det behöver vara någon millimeterrättvisa utan är jag hemma så gör jag det och det är ju inget som säger att det är rätt eller fel, utan det är sån jag är

Så, vad kan jag få fresta med idag? Här under hittar du lite förslag på mjölkfri fredagsmat och jag hoppas du hittar något du gillar. Trevlig helg.

Lax kokt i saké på en bädd

sakelax2

Lax- och spenatlasagne

laxlasagne03

Lax- och kräftsås med zucchinipasta

laxdillsas

Kryddiga kycklingbullar med kall citronsås

kycklingbullar_2

Kycklingburgare på surdegsbröd toppat med squashpasta

kycklingburgare

Bönbiff med svartkålspasta och hallonbalsamico

bönbiff05

Bönpasta med pak choi och fläskfilé

bönpastafile01

White Pizza med kronärtskocka

kronärtskockspizza01

Pizza med jordgubbar och balsamico

pizza09

Grillad blomkål och fantastisk rub

grilladblomkål01

Läsvärt:

Så blev tacos hela Sveriges fredagsmys och här är mitt eget tacorecept.

Spara