Jag har arbetat om mina mjölkfria veckomatsedlar och jag tror (rätta mig om jag har fel) att vad de flesta är ute efter är mjölkfri matsedel för måndag till fredag, vilket innebär att de förslag jag lämnar för lördag och söndag, samt inte att förglömma veckans sötsak, egentligen inte är av så stor betydelse.

Flertalet av rätterna i mina matsedlar är inte heller anpassade till barnfamiljer eftersom jag själv i princip lever singel fyra dagar av sju – så jag ska försöka anpassa mig till verkligheten. I och med denna förändring är det inte säkert att det finns exakta recept och bilder på Nicklas Kokbok men jag kommer att ge en kort beskrivning hur man gör. Vad tror ni? Låter det ok?

Liksom tidigare veckomatsedlar kommer jag att försöka köra enligt principen måndagkorv / kassler, tisdagfisk, onsdagvegetariskt, torsdagsoppa och fredagfärs, kött, fågel. Rent bildmässigt så lägger jag upp en bild som får illustrera den vecka som varit och det kan innebära allt mellan himmel och jord. Den här veckans bild får illustrera vår helg i Blekinge.

valborg

Då kör vi.


Mjölkfri måndag den 2 maj 2016

Ugnsstekt falukorv med potatismos och grönsallad

Mjölkfri tisdag den 3 maj 2016

Stekt fiskfilé med remouladsås och kokt potatis och grönsallad
Salta och peppra fisken och vänd den i vetemjöl. Stek fisken båda sidorna.
Enklaste remouladsåsen gör du genom att blanda finhackad pickles med 1 dl majonnäs. Smaka av med dill, torkad dragon och lite fransk senap.

Mjölkfri onsdag den 4 maj 2016

Vegetarisk lasagne med grönsallad
Använd receptet till baconlasagne men plocka bort baconet så har du en helt vegetarisk lasagne.

Mjölkfri torsdag den 5 maj 2016: Kristi Himmelfärds dag

Stekt/grillad fläskkotlett med duschessetoppar och picklad rödlök

Mjölkfri Fredag den 6 maj 2016

Spagetti med köttfärssås  och rivna morötter