God morgon och jag hoppas att matsedel vecka 18 ska smaka. I dag ska vi ut på picknick och jag har en gluten- och mjölkfri sparrispaj som står och doftar gott i köket. Ska också testa att göra ett par goda wraps som vi ska ha med oss i korgen. Det här med att tänka om i köket är inte helt lätt men jag tar en dag i taget. Eller rättare sagt, ett recept i taget.
Veckans bild kommer från ett soligt och varmt Köpenhamn där Sakuraträden stod för full blomning. Ha en fortsatt skön måndag.
Mjölkfri måndag den 1 maj
Stekt falukorv med stuvade makaroner med gurkstavar
Mjölkfri tisdag den 2 maj
Ugnsbakad lax med citron- och dillsås och pressad potatis. Servera med en stor grönsallad.
Salta och peppra laxen och sätt in i ugn tills den är klar.
Gör en kall citronsås enligt receptet. Till dillsåsen byter du bara ut citronen mot dill.
Mjölkfri onsdag den 3 maj
Linsbiffar med avacadokräm, pitabröd och mixad grönsallad
Mjölkfri torsdag den 4 maj
Fläskpannkaka med rivna morötter och lingonsylt
Mjölkfri Fredag den 5 maj
Köttfärslimpa med lingon, brunsås, kokt potatis och grönsallad