God morgon söndag. Hoppas att allt är bra med er och att ni hade en fin lördag. Vi hade en superskön lördag även om vi mest satt i bilen (kändes det som).

Vi började lördagsmorgonen med att hämta min lillebror med fru på flyget, sedan avlämning i Skurup. Vi åkte sedan mot Blekinge för att titta på en stuga men vi hann med att käka en romantisk lunch på Statoil (not) och besöka en chokladfabrik. Efter stugtittning så styrde vi mot Trelleborg för att käka middag hos älskade dotter med sambo innan vi slutligen var hemma igen. Och då var jag så trött så det blev bingen direkt. Så det var min lördag.

Idag ska vi fira mamma som fyller år och så ska jag försöka hinna med att att göra ett par matlådor samtidigt som jag ska få in ett par timmars arbete. Vet inte hur jag ska få ekvationen att gå ihop men det har en viss fördel med att vakna fem på morgonen.
Hör ni, njut av söndagen. Hos oss skiner solen och det är ljuvligt ute.

Mjölkfri måndag den 13 maj

Wienerkorv, potatismos och en sommarsallad på strimlad rödkål, ruccola, babyspenat och skivad avacado.

Mjölkfri tisdag den 14 maj

Kokt lax med kall dillsås, potatis och ärtor
Gör på samma sätt som lax i saké men använd vatten (istället för risvin och saké) och en fiskbuljongtärning. Lägg gärna i en skivad rödlök och en morot tillsammans med fisken. Till dillsåsen blandar du oatly ifraiche och en massa dill.

Mjölkfri onsdag den 15 maj

Vegetarisk Shepherds Pie och en sallad på babyspenat, mango, lökar och mandlar.
Istället för köttfärs så använder du quorn.

Mjölkfri torsdag den 16 maj

Gulaschsoppa med smörgås och pålägg

Mjölkfri Fredag den 17 maj

Grillat kött med potatissalladmajsbröd, grönsallad