Midsommarveckan är på antågande. Ska ni göra något skojigt? Vi har ännu inte bestämt vad vi ska göra utan det ser ut som att vi kommer att bestämma oss i sista minuten. De senaste två åren har vi firat en riktigt traditionell svensk midsommar med kransbindning, dans till små grodorna, dragspel och folkdans eftersom vi haft utbytesstudenter boende hemma hos oss men jag just nu har ingen aning hur många vi blir eller vad vi ska göra, så det får bli en överraskning.

Veckans matsedel bjuder på fisk, färs, soppa och korv samt ett litet midsommarbord på fredag. Jag försöker variera mina sallader och rör gärna ned lite bönor eller annat smått och gott som jag kan hitta. Innan jag serverar salladen strör jag över en gnutta salt, ännu mindre socker och lite peppar och avslutar sedan med en aning rapsolja med citronsmak. Blanda salladen väl och du kommer att märka att smakerna framhävs genom det här lilla knepet (sött, salt, surt).

Veckans bild blir ingen bild utan en liten film från förra årets midsommar.


Mjölkfri måndag den 20 juni 2016

Wienerkorv, potatismos och en sommarsallad på strimlad rödkål, ruccola, babyspenat och skivad avacado.

Mjölkfri tisdag den 21 juni 2016

Kokt lax med kall dillsås, potatis och ärtor
Gör på samma sätt som lax i saké men använd vatten (istället för risvin och saké) och en fiskbuljongtärning. Lägg gärna i en skivad rödlök och en morot tillsammans med fisken. Till dillsåsen blandar du oatly ifraiche och en massa dill.

Mjölkfri onsdag den 22 juni 2016

Vegetarisk Shepherds Pie  och en sallad på babyspenat, mango, lökar och mandlar.
Istället för köttfärs så använder du quorn.

Mjölkfri torsdag den 23 juni 2016

Gulaschsoppa med smörgås och pålägg

Mjölkfri Fredag den 24 juni 2016 – midsommarafton

Matjessill med nypotatis, ägg, gräddfil, gräslök, grillat kött med majsbröd, sallad och knäckebröd