Ena dagen är det midsommar och nästa dag så börjar jag köra igång lite planering inför nästa veckas matsedel. Hur gör ni för att hålla nere matkostnaderna? Att prata budget är så förbaskat tråkigt men ibland ett nödvändigt ont. När våra barn var små hade vi inte så gott om pengar så för att hålla nere våra matkostnader gjorde vi en månadsmatsedel som i princip följdes rent slaviskt. Det innebar att vi handlade det mesta i början av månaden och var vecka kompletterades med färsk frukt och grönsaker. Det var inte speciellt kul men för vår del innebar det att vi kunde hålla nere våra matkostnaderna väldigt mycket.

13518069_1321611477853873_1592568085_o

Veckans bild får symbolisera mig när jag inträtt i semesterstämning. Helt avklätt och helt avspänt 😉


Mjölkfri måndag den 27 juni 2016

Grillad korv med stuvad spenat och potatis. Serveras med en ruccolasallad som blandas med små tomater i olika färger, oliver, lök, paprika.

Mjölkfri tisdag den 28 juni 2016

Ugnsbakad lax med kall dillsås och klyftpotatis. Serveras med körsbärstomater, babyspenat och gröna sojabönor.
Använd samma recept som gurksås men skippa gurkan och blanda i en massa dill istället.

Mjölkfri onsdag den 29 juni 2016

Bönbiff med svartkålspasta och hallonbalsamico. Serveras med grönsallad.

Mjölkfri torsdag den 30 juni 2016

Klar rotfruktssoppa med bröd och pålägg.
Den här soppan är så enkel. Skala och skiva potatis, morötter, palsternacka eller vad du nu vill använda för rotfrukter. Häll på vatten och lägg i 2 grönsaksbuljongtärningar. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 minuter beroende på hur tjockt du skurit dina bitar. Smaka av. Lägger du i korv så har du helt plötsligt en korvsoppa. Lägger du i fisk så har du en fisksoppa. Så enkel – och så god.

Mjölkfri Fredag den 1 juli 2016

Köttfärsbiff med rosépepparsås, råstekt potatis och en tomatsallad.

Spara