God morgon. Sovit gott i natt? Jag sover för det mesta riktigt gott varje natt – utom när det är fullmåne – och sömnen hade varit helt fullkomlig om jag inte haft en liten katt som börjar trampa på mig vid fyratiden varje morgon. Då vill Smulan kela och gosa och spinnandet är väl aldrig högre än då, men samtidigt är det lite mysigt, så jag får väl skylla mig själv att vi inte stänger sovrumsdörren. Lördagen var lagom lugn, hann med en fika med min supergulliga före detta arbetskollega och jag njuter så när vi hinner träffas. Sedan hem och pyssla och så hann vi med en sväng till föräldrarna innan vi landade på hemmaplan. Det är rätt skönt med lugna helger någon gång emellanåt.

Hoppas att veckan har varit bra för alla. Vi har hunnit med snökaos i Skåne, med allt vad det innebär. Bussar som åker av vägen och lastbilar som inte kan ta sig uppför backar. Jag läste en fantastiskt rolig krönika i Sydsvenskan som handlar om att skåningar saknar känsla för snö och fick mig ett par glada skratt. De inledande två första meningarna säger allt och jag rekommenderar verkligen krönikan. Renskötande samer i Luletrakten har över 300 ord för snö. Här i Skåne finns det bara ett: ”Snökaos!”

snökaos

Vi kickstartar vi igång kommande vecka med en ny fräsch matsedel och jag skriver inte ut sallad och grönsaker utan välj de grönsaker som du vet familjen gillar. Jag brukar göra sallad på späda spenatblad, riven morot och granatäpple och den serveras till var måltid. Den här veckan säger vi också hej då till vår brasilianska utbytesstudent och det kommer att bli många tårar när hon åker hem. Vi har haft ett par fantastiska veckor tillsammans och Janinja kommer alltid att ha en stor bit av mitt hjärta hos sig.


Mjölkfri måndag den 16 januari 2017

Ugnsbakad grillkorv med lingonsylt och potatismos

Mjölkfri tisdag den 17 januari 2017

Torsk med broccoli- och sojabönspuré med kokt potatis

Mjölkfri onsdag den 18 januari 2017

Vegetariska köttbullar med ugnsbakade rotsaker

Mjölkfri torsdag den 19 januari 2017

Köttfärssoppa

Mjölkfri Fredag den 20 januari 2017

Schnitzel med klyftpotatis och rosépepparsås

Spara

Spara

Spara

Spara