God morgon – och hoppas att alla har fått sova gott i natt. Jag har sovit som en gris och har varit uppe tidigt och håller på att fixa och pynta inför morgondagens besök från USA. Vi har ett gästrum som bara används när vi får sovande nattgäster så det behöver dammas av mellan varven. Det är så lätt hänt att saker och ting flyttas dit eftersom man inte har någon annan stans att ställa dem.

Veckans bild får symbolisera vår tripp till Glasriket i Småland. Vi passade på att besöka tre glasbruk (varav ett var nedlagt till vår stora förvåning) och vi skulle bara titta, inte köpa, men jag förälskade mig i Karl Lagerfeldts champagneglas, Champagne flute klar. Glasen har ett par år på nacken, men det kvittar, de är hur snygga som helst och är perfekta till fredagssushi med bubbel.

Lagerfeldtglas


Mjölkfri måndag den 8 augusti 2016

Pastalåda med korv och squash

Mjölkfri tisdag den 9 augusti 2016

Grönsaks- och nudelwok med stekt lax.
Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Stek broccoli och paprika i lite olja. Salta och peppra. Tillsätt två matskedar Sweet chilisås och de avrunna nudlarna och rör om väl. Salta och peppra laxen och stek den ett par minuter på var sida.

Mjölkfri onsdag den 10 augusti 2016

Omurice
Byt ut köttfärsen mot quorn

Mjölkfri torsdag den 11 augusti 2016

Ugnspannkaka med fläsk och linongsylt. Serveras med rårivna morötter.

Mjölkfri Fredag den 12 augusti 2016

Köttfärs med täcke av potatis- och palsternacksmos. Serveras på en salladsbädd av ruccola.