Idag blev det en tidig morgon – vi steg upp redan klockan fyra för att kunna köra in Tobin till Köpenhamns flygplats. Billiga flygbiljetter finns det gott om men innebär oftast okristliga tider och konstiga turer (Köpenhamn-Frankfurt-Alaska-Seattle).. Jag avundas inte hennes 35 timmars resa innan hon är hemma i Seattle. Nåja, en annan lär somna rätt gött ikväll. Det har varit en perfekt vecka på många sätt även om vädret kunde ha varit bättre. Skitväder rent ut sagt. Vår (ja, egentligen är det Emmas gäst – men eftersom hon har arbetat så har jag varit stand-in) amerikanska gäst anlände i måndags och sedan dess har vi hunnit med en hel del, bland annat Kulturens Östarp, Lomma Beach, Uppåkra Arkeologicenter, Vikingastenen i Hjärup samt mycket, mycket mera.

Och så hoppar vi till annat, extra kul under veckan var att jag hamnade på topp hos Aftonbladets mat & vin med mitt recept på sill- och ansjovistårta.

aftonbladet_asa


Mjölkfri måndag den 15 augusti 2016

Pastalåda med korv och squash

Mjölkfri tisdag den 16 augusti 2016

Fisk med äggsås och rivna morötter

Mjölkfri onsdag den 17 augusti 2016

Morotsrårakor med köttfärsbiff och rosépepparsås
Notering: För köttfärsbiffen använd receptet från Chipotlebiff – men tillsätt inte chipotlepasta i smeten. Använd quornfärs för att få en vegetarisk rätt.

Mjölkfri torsdag den 18 augusti 2016

Blomkålssoppa med smörgås

Mjölkfri Fredag den 19 augusti 2016

Kycklinglårfilé i gratängform med kokt ris. Serveras med sallad, tomat, gurka och majs.

Spara

Spara

Spara

Spara