Då kickstartar vi igång veckans matsedel igen och i och med det så hoppas jag att alla har haft en skön sommar. Jag är mer än nöjd med min sommar även om äkta hälften låg på sjukhus. Och efter att fått tillbringa ännu en sommar med svensk sjukvård så kan jag säga att alla gör ett fantastiskt jobb. Det finns så många som klagar på svensk sjukvård men när den verkligen gäller, då är den fantastiskt. Och alla som jobbar där gör ett otroligt arbete. Stor eloge till er alla.

Vi hoppas att den här veckan bjuder på mer solsken än vad den gjort den här veckan, då det regnat varje dag, för på fredag vill jag grilla. Högrevsburgare med pak choi är så gott. Och det bästa med burgare är att man kan variera det efter tycke och smak.

Som vanligt försöker jag köra så att måndag är korvdag, tisdag fisk, onsdag ev vegetariskt eller så blir det kyckling, torsdag soppa alt pannkaka och på fredag blir det kött av något slag. Det är i alla fall min intention. Och nytt för denna perioden är veckans godbit. Att äta mjölkfritt är gott.

Mjölkfri måndag 19 augusti

Korvgryta

Mjölkfri tisdag den 20 augusti

Stekt torsk med ärt- och gurksallad och dillgnocchi

Mjölkfri onsdag den 21 augusti

Chicken Nuggets med gurkmajonäs och morotsstavar
(Blanda bostongurka med majonäs)

Mjölkfri torsdag den 22 augusti

Blomkålssoppa med smörgås
(Ersätt renköttet med lite rökt skinka)

Mjölkfri fredag 23 augusti

Högrevsburgare med chilistekt pak choi och avocado

Veckans godbit

Morotskaka