Hej söndag. Jag hoppas och tror att sommarvädret håller i sig så till måndagens grillkorv blir det en squashsallad. Jag har serverat den till ett flertal olika event och skär man den smått så är det inte många som tänker på att det är just squash och inte potatis. Själv så har jag en benägenhet att skära saker och ting grovt, men det är helt efter tycke och smak.

På tisdag blir det Flygande Jakob och här är det min egen twist. Jag slänger in broccoli men vill man inte ha det, ja men, då utesluter man det. Jag har sagt det förut och säger det igen, man behöver inte följa ett recept slaviskt utan det kan vara en ren inspiration.

Fredagens polenta med gröna ärtor och schnitzel är rent magisk. Jag älskar gröna ärtor och slänger i dem i tid och otid. Mina barn har alltid älskat gröna ärtor så det har varit tacksamt.

Veckans godbit är både lättlagad och lättäten. Jag har serverat den som den är eller tillsammans med en klick växtbaserad grädde och frukt. Valet är fritt.

Och med det önskar jag alla en trevlig matvecka. Sköt om er.

Mjölkfri måndag 26 augusti

Grillad korv med squashsallad

Mjölkfri tisdag den 27 augusti

Flygande Jakob

Mjölkfri onsdag den 28 augusti

Ägg i skärselden

Mjölkfri torsdag den 29 augusti

Currydoftande fisksoppa

Mjölkfri fredagden 30 augusti

Polenta med gröna ärtor, schnitzel och Sriracha Chili Majonnäs

Veckans godbit

Drömrulltårta