Den här veckan klämmer vi in tre födelsedagar – Emma, Nicklas och jag, så det är inte så konstigt att veckas godbit är en tårta. Det blir en krämig hallonmoussetårta – mjölkfri såklart.

Annars så ser veckan ut som följer så här. På måndag blir det en mustig kabanossgryta med röda linser. Gillar man inte stark korv, så är det bara att ersätta den med den mildare wienerkorven.

Jag trodde aldrig att jag skulle äta fiskbullar som vuxen då jag är uppvuxen med de hemska fiskbullar som vi serverades i skolmatspisningen. Min variant är dock betydligt godare och är tillsammans med citronsås en riktig höjdare.

Spagetti med köttfärsås är en riktig favorit och recept på köttfärssås finns nog lika många som det finns föräldrar som lagar köttfärssås. Hemma hos oss är det alltid mannen som lagar köttfärssås för jag får den aldrig så god som den han gör.

Vill du inte servera glutenfri fläskpannkaka så är det bara att leta efter annat recept i Nicklas Kokbok. Jag har ett flertal olika varianter.

Och jag hoppas att värmen håller i sig för på fredag blir det en krämig potatissallad. Och med det önskar jag alla en superskön vecka.

Mjölkfri måndag 2 september

Kabanossgryta med röda linser

Mjölkfri tisdag den 3 september

Fiskbullar med citronsås och rårakor

Mjölkfri onsdag den 4 september

Pasta med färsröra

Mjölkfri torsdag den 5 september

Fläskpannkaka

Mjölkfri fredag 6 september

Chilikryddad fläskytterfilé med krämig potatissallad

Veckans godbit

Hallonmoussetårta