Jag sitter och planerar nästa veckas matsedel och försöker planera in så vi äter frukt och grönt efter säsong. Guldkorn för november månad är vitkål, morötter, pumpa, purjolök och blomkål bland mycket annat och ett bra sätt att hålla nere matkontot är att köpa just de grönsaker som är i säsong. Vi har ätit otroliga mängder vitkål och morötter sista veckorna och jag tycker det är så fräscht att riva ned ett par morötter i veckans sallad. Sedan är det toppengott att knapra på om man är lite sugen på något. Stuvad vitkål är himmelskt gott och passar till i princip allt.  Ha en fortsatt skön söndag och håll i er om ni går ut idag. Det blåser friskt – i alla fall där vi bor!


Mjölkfri måndag den 30 oktober

Stekt falukorv med stuvad blomkål, senap och kokt potatis
Gör blomkålsstuvning på samma sätt som morotsstuvning

Mjölkfri tisdag den 31 oktober

Currydoftande fisksoppa med knäckemacka

Mjölkfri onsdag den 1 november

Cowboylasagne

Mjölkfri torsdag den 2 november

Ajvarköttbullar med råstekt potatis

Mjölkfri fredag den 3 november

Helstekt fläskkotlett med äppelsås, pressgurka och potatismos