God morgon och välkommen till min mjölkfria matsedel för vecka 47. Vecka 47. Jösses. Det är verkligen inte många veckor kvar av året. Regnet fortsätter att strila ned (läs, vräka) och det börjar bli dags att hoppa i duschen så att jag kan börja dagen och åka ut.

Vid sextiden går kväll åkte vi iväg till Emporia i förhoppning om att det inte skulle vara mycket folk där, men det verkar som om halva Malmö ville tillbringa sin lördagskväll på shoppingcentrumet. Jag kom inte hem med något, men provade en hel del. Vågen visar på -4 kilo så det är betydligt roligare att prova kläder nu än för ett par månader sedan. Har varit på jakt efter en kjol, men hittade inget. Jo, hittade en, men min storlek fanns inte, så jag får leta vidare. Blir säkert en tur idag också.

Annars så pratar vi om att ge oss ut på lägenhetsvisning. Vi har ju ett stort hus och eftersom Nicklas och Emma nästan flyttat hemifrån (Emma bor hos pojkvän och Nicklas i studentlägenhet) så känns huset för stort, men samtidigt så vet vi att vi kommer aldrig att bo så billigt som vi gör idag. Allt nybyggt är ju svindyrt. Och så får man ta in faktorn att det tar mig 8 minuter till jobbet. Vill jag byta det mot en timme (om man åker kommunalt)? Många faktorer att ta in i beaktande, men kanske lika bra att åka ut och titta vilket leder till insikt att vi bor bra som vi gör. Och billigt.

Till middag idag blir det troligtvis någon form av pytt i panna. Älskar det. Och det blir så krämigt om man gör en purjolökssås och rör ned. Yummi. Jag tycker att en rejäl pytt i panna är bästa sättet att ta tillvara på matrester.


Mjölkfri måndag den 13 november

Stekt falukorv med stuvade makaroner

Mjölkfri tisdag den 14 november

Laxburgare

Mjölkfri onsdag den 15 november

Potatisbullar, stekt bacon och lingonsylt.
Jag gör en sats potatismos, vänder ned ett ägg, formar till bullar och steker.

Mjölkfri torsdag den 16 november

Köttfärssoppa, tunna pannkakor, sylt

Mjölkfri fredag den 17 november

Mango Chutneygryta