Vi har haft en spännande vecka då vi har bott in oss med vår nya utbytesstudent från Brasilien – som är en oerhört go och glad tjej. Det tar ett par dagar att lära känna varandra och komma in i nya rutiner men det har gått mycket bra. Under de senaste två åren har vi haft inneboende från Australien, Canada, Tyskland, USA och Brasilien och det här med att öppna upp dörrarna – och sitt hjärta – och att vara värdfamilj är en fantastisk resa. Jag kan stolt titulera mig niobarnsmamma och alla mina barn – både egna och de jag haft till låns – ligger mig varmt om hjärtat. Alla glada skratt vi har. Alla minnen. Och så mycket vi ser och delar. Tro mig, de lär mig lika mycket som jag lär dem.

Det jag lärt mig som värdfamilj är att coola ned mig. Det går inte att ha kontroll över allt och det är bara att inse – jag behöver inte heller ha det. När Emma återvände från sitt år i Japan så var det till en betydligt avslappnad mamma som hade lättat på tyglarna. Och även om vårt hus ibland kändes mer som hotell än hem – då vi hade många övernattande från olika nationer så var det riktigt kul. Jag skulle inte vilja vara utan det. Veckans bild är ståtliga Mt Fuji. En otrolig känsla att stå där tillsammans med Rie när molnen skingrade sig. Och det hade inte hänt om inte Emma åkt iväg till Japan ett år. Ha en fortsatt skön söndag på er. Och ja, nästa söndag kommer ingen veckomatsedel utan då blir det en liten julspecial. Lagom till första advent.

tokyo022


Mjölkfri måndag den 21 november 2016

Korv och pasta på en bädd av spenat och tomater

Mjölkfri tisdag den 22 november 2016

Ugnsbakad laxsida med spenat och ärtor och kokt potatis

Mjölkfri onsdag den 23 november 2016

Chicken Thai Soup med en twist

Mjölkfri torsdag den 24 november 2016

Svart bönpasta med skinksås

Mjölkfri Fredag den 25 november 2016

Pepparbiff med rotfrukter och mojo rojo

Spara

Spara

Spara

Spara