Två dagar kvar att jobba innan julen tar vid och ikväll ska jag förbereda julskinkan och eventuellt kommer jag att koka risgrynsgröt – som jag gör ris a la malta av. När Nicklas var liten så fanns inga mjölkfria alternativ om man skulle koka risgrynsgröt så jag experimenterade med kokosmjölk – och det blev hur bra som helst. Jag var inte så speciellt förtjust i att använda sojaprodukter för på den tiden smakade de så mycket soja – vilket jag upplever att de inte gör nu. Ett par år senare kom havremjölk och den går också bra att använda men jag tycker att gröten blir lite grådaskig i färgen. Förra året kokade jag risgrynsgröt på sojamjölk och det blev också bra. Så det finns hur många alternativ som helst – använd den växtbaserad mjölk som du föredrar och koka risgrynsgröt enligt anvisning på paketet. När gröten kallnat så vispar jag upp växtbaserad grädde som jag smaksätter med lite florsocker och sedan är det bara att blanda i gröten – som serveras med en varm körsbärssås. Mums.
Trackbacks/Pingbacks