Morotskaka tillhör en av mina favoriter, inte minst tack vare att det bara är att röra ihop ingredienserna för att sedan skjutsa in formen i ugnen. Morötterna gör att kakan blir härligt saftig och med en krämig frosting blir kakan syndigt god. Morötterna kan rivas grovt men finrivna morötter gör kakan mera slät och jämn. Jag rev mina morötter grovt då jag gillar lite grövre textur.
Allra bäst blir kakan om den får vila under natten och sedan lägger man på frostingen dag två men vi kunde inte vänta. Så, när kakan var ljummen bredde vi på frostingen och skar sedan var sin bit. Mmmmmm. Så gott!
Ingredienser:
- 330 g morötter
- 3,25 dl strösocker
- 1,5 dl rapsolja
- 3 st ägg
- 3,75 dl glutenfri mjölmix
- 1 msk kanel
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
Frosting
- 70 g mjölkfritt margarin
- 140 g violife spread
- 2,25 dl fllorsocker
Så här gör du:
Riv morötterna. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en smord springform, ca 22 cm. Sätt in i 160 grader i cirka 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.
Ta ut kakan ur formen och låt den kallna.
Frostingen: Mixa alla ingredienser och vispa till en slät frosting. Bred ut på kakan.