Morotens dag infaller den 4 april så vad passar då bättre än att snickra ihop en morotskaka. I morötter finns vitamin A och andra antioxidanter som skyddar huden mot skada så vi ska inte ha dåligt samvete för att vi äter den här morotskakan 😉 Den är enkel att tillaga och i princip är det bara att röra ihop smeten som sedan sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser:
- 4½ dl vetemjöl
- 2 dl rörsocker strö
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 100 g smält mjölkfritt margarin
- 3 dl växtbaserad dryck
- 2 st ägg
- 5 dl rivna morötter (ca 2 morötter)
- ca 2½ dl florsocker
- ca 2 msk vatten
Arbetsbeskrivning:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ihop ägg, mjölkfritt margarin, och växtbaserad dryck. Rör ned de torra ingredienserna och morötterna.
Häll i en smord form och sätt in i 175 graders ugn i ca 30 minuter.
När kakan kallnat något rör du ihop glasyren och brer den över kakan. Om du vill kan du tillsätta lite apelsinsaft istället för vatten. Det ger en fin smak.