Hej sköna fredag. Hur mår ni? Är allting bra? Jag lovar att bloggen inte har tagit semester även om det kanske verkar så. Jag har bara inte haft någon inspiration – men efter att ha plöjt igenom en massa recept så kommer det att bli ändring på det.

I veckan provade vi ett nytt matställe i Lund och det var Surf Shack som ligger strax intill Mårtenstorget. Eller Botulfsplatsen om man ska vara mer exakt. De har så goda burgare. Vi hade kanonväder så det innebar att det inte fanns några sittplatser utomhus men det gjorde oss inget att sitta inomhus. Bosse beställde en surf burger för 95 kronor och jag tog en go naked burger för 70 kronor – som är en hamburgare utan bröd.

Hamburgaren serveras i salladsblad och det är precis så jag vill ha min burgare. Utan bröd. Jag brukar ändå pilla bort brödet så det var perfekt att kunna beställa burgaren i sallad. Me like 🙂

Jag har beställt hem en massa mat från mat.se så till middag ikväll blev det en kryddig moussaka. Jag försöker att inte fokusera på vårt sommarväder utan får acceptera var dag för sig. Jag har gjort en karta över ställen jag vill besöka i sommar när jag går på semester och det får bli som det blir. Jag tänker njuta av min ledighet, oavsett regn och rusk.

Till min ostsås använde jag en veganost från Tofutti som jag tycker är bra att använda i gratänger. Jag har har lite svårt för ost som luktar för mycket men den här är helt ok. Vill du ha mer gräddig ostsås, ja, då slänger du i mer ost än vad jag hade i mitt recept. Jag tyckte det blev alldeles lagom med den ostmängd jag använde.

4 portioner

Ingredienser:

  • 2 st aubergine
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • peppar
  • olja

Ostsås:

  • 3 dl sojamjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl tofutti mozarellaost (vegan)
  • 2 krm kanel
  • salt
  • peppar

Så här gör du:

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn i olja ett par minuter. Tillsätt köttfärs och stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kalvfond. Smaka av med salt och peppar och stek i cirka 10 minuter.

Vispa ut mjöl i sojamjölken och koka på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt ägg och vispa runt så allt blandas. Tillsätt sojaost och kanel. Smaka av med salt och peppar.

Skär auberginen i tjocka skivor och stek i olja.

Varva aubergin, köttfärsröra och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 35 minuter.

Spara