Hej fredag. Hoppas att alla har en skön och härlig fredag. Själv så tillbringar jag kvällen med att packa upp massor av varor till min webbutik och jag hoppas att få allt online under helgen. Det ska fotograferas, skrivas content och marknadsföras i alla kanaler. Jösses vilka roliga prylar jag fått hem 😀
Men under tiden kan vi njuta av ljuvligt, spröda snittar som får en spännande kaffe- och nötglasyr. Liksom biscotti är kakorna superlätta att göra och degen blir så pass fast att du inte behöver extra mjöl för att rulla ihop dem. Jag rullar alltid mina degar på bakplåtspapper och det är hur smidigt som helst, utan kladd.
Cirka 30 snittar
Ingredienser:
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 msk kakao
- 1 msk starkt kaffe
- cirka 1 dl florsocker
- 20 hackade hasselnötter
Så här gör du:
Låt mjölkfritt margarin bli mjukt. Blanda med socker, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och bakpulver.
Halvera degen. Forma till 2 rullar . Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
Grädda i 175°C i 10-12 minuter.
Smält mjölkfritt margarin till glasyren. Blanda ihop med övriga ingredienser (inte nötterna).
Ta ut plåten och och häll över glasyren. Dekorera med hackade hasselnötter.
Trackbacks/Pingbacks