Ca 30 cookies.

Vår australienska utbytesstudent har lämnat oss och vi har nu en flicka från Canada som bor hos oss ett par månader. Nelly var sugen på chocolate chip cookies, men jag hade slut på brun farin och testade med mörkt muscovadosocker. Mums!!!

muscovadocookies

Ingredienser

  • 1½ dl mörkt muscovadosocker
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl smält mjölkfritt margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g mörk choklad (mjölk- och sojaproteinfri) delad i små bitar

Arbetsbeskrivning
Blanda samman alla ingredienserna i en skål. (Degen ska vara kladdig så blanda inte i mer mjöl). Forma valnötsstora bollar och lägg på bakpappersbeklädd plåt. Kakorna smälter ut så se till att du har mellanrum mellan dem.

Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Kakorna skall se lite ogräddade ut när du tar ut dem