Den 7 november varje år firas kladdkakans dag men jag måste erkänna att vi äter kladdkaka betydligt oftare än så. Det är något med kladdkaka som är så sensuellt och njutningsfullt och jag kan inte sätta fingret på vad det är – men jag tror att det är blandningen choklad och ibland espresso som gör att det är så gott. Vid festligare tillfällen brukar jag smaksätta mina kladdkakor med mjölkfri choklad men på vardagar gör jag en enklare variant med kakao.
Kungen av alla kladdkakor är min frysta, mjölkfria nutellapaj som är en kall kladdkaka. Det är lite pyssel i köket eftersom det tar en stund att göra den mjölkfria nutellan, men jag lovar att det är värt varje minut när man väl satt tänderna i kakan. Nutellapajen i sig är inte så kladdig som man kanske vill ha en traditionell kladdkaka men nutellan på toppen ser till att det blir lagom kladdigt.
Är man inte rädd för kalorier så har jag en liten nätt kaloribomb med både jordnötssmör och choklad. Jordnötspajen lägger sig som ett smäck i magen men oj vad gott det är. Jordnötspajen är kanske inte heller ett traditionellt kladdkakerecept men jag tycker ändå att de faller inom den kategorin. En annan favorit är min gluten- och mjölkfria chilikladdkaka som har en pikant smak av mörk choklad, espresso och röd chili. Yummi.
Jag tror att det finns lika många kladdkakor som det finns bakande mammor och hittar du inte något recept hos mig som passar så finns det fler goda, smaskiga recept på kladdkaka hos mytaste.