I lördags firade vi Emmas födelsedag och dagen till ära bjöd på strålande och varmt väder. Najs! Vi tog bussen in till Malmö och det blev en rask promenad från Paulibron till St Gertrud på Östergatan. Vi hade bestämt oss för att börja kvällen med ett glas champagne på San Greal, som ligger lite gömt på Sankt Gertruds innergård. Vi satt utomhus en timme och läppjade på ett glas A Margaine Le Brut som består av 89% Chardonnay och 11% Pinot Noir. Drycken är mild och har en komplex doft med tydlig nötighet och viss bördighet och med smak av rostad hasselnöt, citrus, torkade vita blommor. Den var helt ok, det är inte lätt att tipsa någon som gillar drycker åt det lite söta hållet.

Därefter tog vi en promenad till Namdo, där vi bokat bord. Vi fick sitta på uteserveringen och det var supernajs, då det hade blivit för varmt att sitta inomhus. Senast vi besökte nam đô var 2019 och vill du läsa mer om det besöket hittar du det här. Vi fyra delade på khai vị lớn som består av 4 st olika förrätter. Det är en stor mixtallrik med en blandning av sommarrullar [räkor], vårrullar, fläskspett & pankofriterad kyckling. Det är mycket mat att dela på och jag hade helt ärligt kunnat skippa varmrätten då jag blev ganska mätt på förrätten.

Till varmrätt valde tre av oss phở som är en nudelsoppa i biff & kycklingbuljong. serveras med ryggbiff, bandnudlar, chili, thaibasilika, böngroddar, lök, salladslök & lime. Äkta hälften valde bún xào sả som är citrongräsmarinerad ryggbiff, risnudlar, sallad, böngroddar, lök & hemlagad fisksås. Soppan var såååå god, buljongen är magisk och nudlarna fantastiska. Vartenda tugga var en skär njutning men eftersom vi var tämligen mätta från förrätten så blev det till att ta med doggybag hem.

Det blev ännu en lyckad kväll på nam đô och nästa gång kanske vi inte väntar 4 år innan vi beger oss hit igen.