Förra helgen hade jag och några vänner äntligen tid att upptäcka Namu, en restaurang belägen på Gamla Väster i centrala Malmö som drivs av den talangfulla Jennie Walldén, Redan från början blev det tydligt att köket hämtar inspiration från Korea men satsar på lokala råvaror, vilket enligt dem själva skapar en spännande gastronomisk upplevelse.
Mitt första val från menyn var Tteokbokki, en läcker kombination av binchotangrillad torskkind, stekta koreanska riskakor i het gochujangsås, skånska tomater och örter. För att komplettera beställde jag även klassisk kimchi och Oi Namul, en uppfriskande koreansk gurksallad. För att dela smaker och skapa en mångfacetterad måltid delade vi även på gao bao, bestående av två hembakade ångade bröd, svenskt grillat sidfläsk, hoisinsås, gurka och koriander. Yum-Yum.
Det är värt att nämna att portionerna är små, vilket gör att det är klokt att välja både några lite större och mindre rätter för att få en komplett matupplevelse. För att följa upp denna smakfest valde vi ett fantastiskt rödvin, Sessantenario Malvasia Salento IGT, som verkligen kompletterade rätterna på ett förtjänstfullt sätt.
Maten på Namu var utan tvekan god, även om den inte lyckades överskrida förväntningarna. Det var emellertid servicen som verkligen stod ut och tog upplevelsen till nästa nivå. Personalen var uppmärksam och välkomnande och det var inga som helst problem att anpassa rätterna med tanke på min allergi. Det var uppenbart att de värnar om sina gäster och var villiga att gå extra milen för att skapa en minnesvärd upplevelse.
Sammanfattningsvis kan Namu i Malmö vara det perfekta stället för dem som söker en smakfull fusion av koreanska och svenska influenser. Trots att maten var god, var det den överlägsna servicen som verkligen gjorde vårt besök minnesvärt. Om du letar efter en plats där du kan utforska nya smaker och samtidigt njuta av en gästvänlig atmosfär, är Namu definitivt värt ett besök.