Dagens recept är en riktigt klassiker a la Gilbertson, dvs vi kör med kylskåpsrensning och slängde i de grönsaker som låg hemma i grönsakslådan. Har du inte allt hemma så använd morötter, palsternacka etc. Receptet kan definitivt inte gå fel utan använd det du har hemma.
Till detta smarriga recept använder jag sjögräsnudlar men vill du inte använda det så går det precis lika bra med vilka nudlar du än väljer. Bara följ tillagningsanvisning och addera dem i slutet av receptet.
Jag testade sjögräsnudlar strax efter jul och blev förälskar i dem. Sjögräsnudlar är gjorda på tång från havet utanför Sydkorea och påminner om bön-/glasnudlar. De har en neutral smak som gör dem toppen att ha i sallad, wok, soppa eller som alternativ till spaghetti.
4-6 portioner
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- 1 röd chili
- olja
- 250 g champinjoner
- 500 blandfärs (eller vilken färs du väljer)
- 1 röd paprika
- ½ squash
- ½ påse haricot verts
- 1 broccoli
- sesamolja
- soja
- hosinsås
- salt
- peppar
- 1 förpackning sjögräsnudlar
Så här gör du:
Strimla och hacka gul lök, vitlök och röd chili. Bryn i olja.
Tillsätt strimlad svamp och bryn så att svampen får färg.
Tillsätt köttfärs och bryn så att allt färsen är klar.
Strimla paprika och squash och tillsätt i färsen. Dela haricot verts och lägg i stekpannan. Dela broccolin i mindre bitar. Fortsätt att bryna.
Smaksätt med sesamolja, soja, hosinsås, salt och peppar.
Lägg sjögräsnudlarna i blöt ca 5 minuter. Häll av vattnet, klipp nudlarna i mindre bitar och tillsätt dem i stekpannan. Stek ytterligare ett par minuter.
Smaka av. Ät och njut.