Lördag är kontorsdag och jag har suttit större delen av dagen med fakturor, bokföring, att fota nya produkter, skriva content och sedan få upp allt på min butikssida. Därutöver ska paket skickas men då det är ett kärt nöje så får det ta den tid det tar. Tack och lov så gillar äkta hälften TV-sport så han inser nog inte att jag är frånvarande så mycket som jag är
Vet ni, jag är helt lost på vilket datum det ä,r så jag har trott det varit Alla Hjärtans Dag idag, men det är ju först imorgon. Nåja, jag måste ha en extrem övertalningsförmåga för det blev blommor idag samt att hjärtat fick ett paket. En urläcker sidennäsduk från Natural Gents.
Därutöver så tillagade äkta hälften en magisk måltid och chilisåsen är värd att dö för. Jag återkommer med recept senare.
Mitt bidrag till Alla Hjärtans Dag blir en nötig nutellacheesecake, men köp vegansk nutella, om du inte vill göra egen.
Ingredienser:
- 75 g mjölkfritt margarin
- 200 g digestivekex
- 2 förpackningar oatly på mackan naturell
- 1 dl florsocker
- 1 burk vegansk hasselnötskräm (à ca 350 g)
- 2 dl rostade hasselnötter
Så här gör du:
Smält mjölkfritt margarin i en kastrull.
Krossa kexen till smulor med fingrarna, mixa dem fint i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
Lägg smulorna i en bunke och rör ner margarinet
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen.
Vispa oatly på mackan och florsocker ca 2 minuter med elvisp. Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Häll krämen över bottnen.
Rosta nötterna,grovhacka nötterna och strö över digestivebotten. Sätt in i frys, ta ut någon timme innan servering.