Julhelgen har knappt hunnit passera bakom dörren förrän jag börjar planera nyårsmaten och i år kör vi lite repris från förra året. Jag älskar toast skagen så det är ett måste till förrätt. Till varmrätt kör vi oxfilé och skulle det mot förmodan bli så att vi inte hittar det då alla andra också ska äta oxfilé så blir det fläskfilé. Allt är inte hugget i sten. Vad ska ni äta till nyår? Janina har berättat att på nyårsafton, i Brasilien, så klär man sig i vitt, man har en stor barbecue med grillad gris och så dricker man champagne. Ett tag ville hon fira en brasiliansk nyårsafton men jag försökte förklara att grannarna skulle tro att vi var skruvade om vi, vitklädda, började grilla en spädgris i trädgården på nyårsafton. Det skulle säkert vara en mäktig syn hihi.

nya%cc%8arsmeny

Igår firade vi Janinja som fyllde 18 så jag var uppe redan kl sju och började steka pancakes eftersom vi hade bjudit in åtta utbytesstudenter på brunsch. I sista ögonblicket fick jag reda på att en av flickorna var glutenallergiker så det blev snabbrusning till affären för att fixa glutenfri mjölmix.

Senare på dagen stod jag och gjorde fyra plåtar pizza plus en glutenfri pizza som inom parentes inte alls blev bra. Jag är inte alls van att arbeta med glutenfritt mjöl så jag tyckte mest degen fick konsistensen hård betong så jag skämdes verkligen att servera det. Jag brukar inte servera dålig mat men den pizzan var hemsk.

Till efterrätt bjöd vi på två tårtor men till vår glutenallergiker så hade jag gjort två stycken marängbottnar som jag blandat kokos i. Mellan dessa bottnar la jag en blandning av oatly glass och några skedar Mandela (som Nutella fast jag använde mandel). Över hela skapelsen ringlade jag lite honungssöta jordgubbar och den blev riktigt lyckad. Bild och recept kommer upp i veckan.

Ha en fortsatt skön tisdag – om jag har ork kommer jag att bege mig ut på lite rea ikväll. Behöver fylla på sminkförrådet. Kram på er.

 

Spara