4 portioner
Ingredienser
- 5 råa potatisar
- 5 kokta kalla potatisar
- 1-2 dl vete- el rågmjöl
- 225 g rimmat fläsk, tärnat
- 1 hackad gul lök
- svartpeppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning
Skala och riv den råa potatisen, Pressa den kokta potatisen och blanda den med den avrunna råa potatisen samt mjöl. Gör en fyllning av fläsk och lök. Bryn tillsammans med mjölkfritt margarin. Forma potatisdegen till en lång rulle och kapa i bitar. Gör ett hål i varje bit, lägg ned 1-2 msk av fyllningen, kläm ihop och forma till en slät bulle.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (2 tsk/l vatten). Lägg ned kroppkakorna. Sänk värmen. Låt kroppkakorna sjuda tills det flyter upp och därefter ytterligare 15-20 minuter.
Serveras med lingonsylt och råkost.