Omurice är en blandning av västerländsk omelett och japanskt stekt ris och är perfekt att svänga ihop om man har ris över. Emma lagade en stor sats till Nicklas och Lachlan (vår utbytesstudent från Australien)  och tanken var att det skulle bli över till lunch imorgon, men det ser ut som hon får göra en likadan laddning då.

omurice1

omurice2

Ingredienser:

  • 1 kg köttfärs
  • 1 stor lök, strimlad
  • olja
  • 1 dl majs
  • 1 dl gröna ärter
  • ½ dl ketchup
  • salt
  • peppar
  • 4 portioner kokt ris
  • 8 ägg
  • salt
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Bryn löken i oljan, Tillsätt färsen och bryn tills det fått fin färg. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtor, majs och ketchup. Blanda i risen och stek ytterligare ett par minuter.

Vispa ihop äggen med saltet. Häll upp 1/4 av smeten i en stekpanna vänd omeletten först när den stelnat. Stek på andra sidan.

Lägg upp köttfärsblandningen på en tallrik och lägg på en omelett. Garnera med ketchup.