På lördag vid lunch åkte vi iväg till Karlshamn för att tillbringa dagen och kvällen på Östersjöfestivalen, som går av stapeln vecka 29 varje år. Vi har haft som tradition att åka dit varje år och uppskattar denna festival så mycket mer än Malmöfestivalen.

Vi hade först inte tänkt åka hit i år, för tidigare har vi ju kunnat bo i vår stuga, och när jag kollade upp hotellpriser så var de dyra. Jag bestämde mig dock för att kolla SecretEscapes och visst fanns där ett erbjudande på Best Western i Karlshamn, för halva priset, så då bokade jag ett rum. Var först lite tveksam, då hotellet tidigare varit ett Scandic, som var väldigt sunkigt, men med ny ägare så var allting fräscht och fint.

Vi anlände till Karlshamn vid tvåtiden och efter att ha checkat in, så satte jag hatten på huvudet och så promenerade vi in mot centrum. Gud vad varm promenaden var. Temperaturen visade på nästan 30 grader, det var som om luften stod stilla  och jag kan lova att den promenaden tog slut på precis alla krafter. Det första vi gjorde när vi kom in i centrum var att handla dricka för jag tror inte vi hade kunnat gå en meter till. Efter att ha tankat vätska så gick vi bort mot Gourmet Thai Restaurang för vi brukar äta där när vi är i Karlshamn. Jag är lite av en fegis när det kommer till att prova mat från olika matstånd och i den här värmen så vet jag inte hur länge maten stått framme, så jag tar alltid säkra kort 🙂

Vi hade bestämt träff med äkta hälftens kusin och vi mötte upp dem efter lunch och vandrade iväg. Var vi än gick så sökte man skugga för jäklar vad hett det var.


Det blev många vattenstopp och vi passade på att köpa en bägare Lovice. Älskar den glassen och 20 kronor var ett rent fynd.

Vi tillbringade en härlig dag och kväll tillsammans och hann med att se lite Roger Pontare samt sångare från Hammerfall.


Kvällen avslutades i ett öltält där det var fenomenalt bra musik. Satt och njöt i flera timmar. Sent på natten vandrade vi tillbaka till hotellet där vi somnade på studs.

Frukosten morgon därpå var dock ett stort skämt. Jag är så van att allt det brukar finnas lappar om maten innehåller exempelvis mjölk eller gluten, men det fanns ingenting sådant, så jag vågade inte röra äggröran eller det andra småvarma. Vi hittade inget glutenfritt så när jag frågade personalen så blev vi hänvisad till ett bord som såg ut enligt bilden nedan. Alla som äter glutenfritt vet hur torrt brödet blir om det står framme ett par timmar. Det var inte att undra på att vi saknade Scandics stora frukostbuffé.

Vi sov dock fantastiskt gott – har nog aldrig sovit i så sköna hotellsängar någon gång, och vistelsen i Karlshamn var lika rolig som den brukar vara. Fullt ös och trevligt sällskap.