Hej och god fortsättning. Hoppas att allt är bra och att just du hade en fin nyårsafton. Vår nyårskväll var alldeles lagom tillsammans med dotter med sambo men jag åt alldeles för mycket, så jag sov knappt en blund i natt. Jag märker att det har blivit för mycket god mat den här julen och trots långa promenader, så känner jag att det är dags att ta tag i saker och ting. Jag ger dock inga nyårslöften för de löftena kommer jag aldrig att hålla, utan jag gör som jag brukar. Jag tar en dag i sänder. Det brukar bli bäst.

Det är första januari idag och dagen har tillbringats med bokföring och andra saker som rör min firma. När magen knorrade i eftermiddags så slängde vi ihop en snabb chili med vinsås och till det serverade jag en tomatsallad. Jättesmaskigt 🙂

Igår, på nyårsafton, så bjöd jag på oxfilé med potatisgratäng, bearnaisesås och spenatsallad. Originalreceptet kommer från Landleys kök och det var riktigt gott. Bearniesåsen köptes dock färdig och jag gillar Rydbergs färdiga bearnisesås. Jag serverade bearnisesås original och min favorit med chilismak. Förr om åren har jag alltit gjort egen bearnisesås men eftersom jag har en tendens att förbereda mat långt i förväg, för att kunna umgås med gäster, så skar sig alltid såsen. Så nu köper jag färdig. Några hemligheter kan ju kocken få ha 😉

Själva potatisgratängen är min mans jobb och han skär potatisen tunt, tunt (gärna med skal på) och lagren varvas med potatis, växtbaserad ost, salt och peppar. Över det hälls det på växtbaserad grädde och vi låter gratängen gå länge i ugnen. Någon gång emellanåt puttar vi ned (med gaffel) potatis och ost i grädden så den får gosa till sig. Den växtbaserad ost vi använder är någon av Violifes ostar.

Jag måste också slänga in en brasklapp beträffande oxfilen. Den var lite för blodig för min smak när vi tog ut den (mannen stekte den till 57 grader) så på bilderna nedan så har jag stekt upp mina bitar en halv minut extra på var sida 😀

Hej och god fortsättning. Hoppas att allt är bra och att just du hade en fin nyårsafton. Vår nyårskväll var alldeles lagom tillsammans med dotter med sambo men jag åt alldeles för mycket, så jag sov knappt en blund i natt. Jag märker att det har blivit för mycket god mat den här julen och trots långa promenader, så känner jag att det är dags att ta tag i saker och ting. Jag ger dock inga nyårslöften för de löftena kommer jag aldrig att hålla, utan jag gör som jag brukar. Jag tar en dag i sänder. Det brukar bli bäst.

Det är första januari idag och dagen har tillbringats med bokföring och andra saker som rör min firma. När magen knorrade i eftermiddags så slängde vi ihop en snabb chili med vinsås och till det serverade jag en tomatsallad. Jättesmaskigt 🙂

Igår, på nyårsafton, så bjöd jag på oxfilé med potatisgratäng, bearnaisesås och spenatsallad. Originalreceptet kommer från Landleys kök och det var riktigt gott. Bearniesåsen köptes dock färdig och jag gillar Rydbergs färdiga bearnisesås. Jag serverade bearnisesås original och min favorit med chilismak. Förr om åren har jag alltit gjort egen bearnisesås men eftersom jag har en tendens att förbereda mat långt i förväg, för att kunna umgås med gäster, så skar sig alltid såsen. Så nu köper jag färdig. Några hemligheter kan ju kocken få ha 😉

Själva potatisgratängen är min mans jobb och han skär potatisen tunt, tunt (gärna med skal på) och lagren varvas med potatis, växtbaserad ost, salt och peppar. Över det hälls det på växtbaserad grädde och vi låter gratängen gå länge i ugnen. Någon gång emellanåt puttar vi ned (med gaffel) potatis och ost i grädden så den får gosa till sig. Den växtbaserad ost vi använder är någon av Violifes ostar.

Jag måste också slänga in en brasklapp beträffande oxfilen. Den var lite för blodig för min smak när vi tog ut den (mannen stekte den till 57 grader) så på bilderna nedan så har jag stekt upp mina bitar en halv minut extra på var sida 😀