Pad Thai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas. Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma. Och så tillsatte jag broccoli eftersom jag hade en broccoli som behövde användas. Jag tillsatte också lite chilisås för hettans skull och det blev så mumsigt. Det är det bästa med ett recept, man behöver inte följa det helt slaviskt utan se det mer som en vägledning. Ibland hamnar man på en sidospår men maten blir fullt ätbar och god ändå.

Idag tar jag en ledig dag under min semester (som om inte hela veckan varit lediga dagar) och med det menar jag att jag ska stanna hemma och bara pyssla. Jag har en del papper att gå igenom innan stugan lämnas över och så behöver jag fixa och dona lite. I morgon väntar nya äventyr.

4 portioner

Ingredienser:

 • 1 paket risnudlar
 • 400 gram kycklingfilé
 • 1/2 vitkålshuvud
 • 1 purjolök
 • 1 st vitlök
 • 1 broccoli
 • 1 dl jordnötter
 • 1 ägg
 • 3 msk soja
 • 1 msk strösocker
 • 1 msk go-chu-jang chilisås
 • 4 msk ostronsås
 • rapsolja

Så här gör du:
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.

Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Dela broccolin i mindre bitar.

Woka jordnötter och kyckling i olja. Tillsätt lök, broccoli och vitkål.

Vispa ägg separat och slå över under omrörning.

Tillsätt nudlar, soja, chilisås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter.

Garnera med jordnötter

Spara