4 portioner

Ingredienser

  • 2 st palsternackor, ca 300 g
  • 2 potatisar
  • 200 g champinjoner,
  • 1 gul lök
  • 7½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2½ dl Havredryck
  • ev ½ paket bacon knaperstekt och skuret i små bitar

Arbetsbeskrivning
Börja med att skära palsternackan och potatisen i tunna strimlor. Skär löken fint och hacka svampen.

Bryn mjölkfritt margarin och låt lök och svamp brynas en stund. Tillsätt palsternacka och potatis och låt bryna ytterligare någon minut. Häll över vatten och tillsätt grönsaksbuljongtärning. Låt koka ca 10-15 minuter tills grönsakerna känns mjuka.

Ta upp grönsakerna men spara vattnet (spara gärna lite potatis- och palsternacksstavar för garnering, ca ½ dl).

Mixa grönsakerna i en mixer så att det blir en massa. Häll tillbaka i vattnet, tillsätt Havredryck och låt koka upp och bli varmt. Smaka av och krydda ev. Lägg ev i baconet strax före serveringen.