När min mamma ringer och bjuder på lunch så brukar hon fråga vad vi vill ha – och då blir svaret nästan alltid – palt. Vi har bjudit våra utländska studenter på palt och alla tycker om det. Så enkelt – och så gott. Mamma har inte fläsk i palten, utan serverar det vid sidan om. Servera också lingonsylt till.

Jag gjorde bara en liten sats till sonen så dubbla receptet om ni är flera.

2 portioner

palt

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • ca 3 dl vetemjöl

Arbetsbeskrivning:
Rör ihop alla ingredienser till en smet. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i palten (använd en sked och lägg ned klickar i vattnet). Koka mellan 10-15 minuter, beroende på hur stora de är.

Ät och njut med rimmat fläsk och lingonsylt.

Blir det palt över så är det jättegott att steka upp dagen därpå.