Vi skulle ha ätit saffranspannacotta på nyårsafton men gissa vem som glömde köpa saffran. Just det. Lilla jag. Så det blev till att improvisera och det gick ju lika bra det. Jag använder Plantis Soygurt Creamy Vanilla och det är den som sätter smak i pannacottan – så använder du annan växtbaserad yoghurt så smakar den säkert inte likadant. Din blir god men det är den söta, härliga vaniljsmaken från Plantis soygurt som sätter sin prägel på min pannacotta. Och hittar du inte maracuya så går det precis lika bra med passionsfrukt. Maracuya är en stor passionsfrukt och Janinja höll på att få spader när hon såg att jag betalade 50 kr för en i vår butik. Det skiljer en hel del från våra respektive länder.
4 portioner
Ingredienser:
- 3 dl växtbaserad grädde
- ½ dl honung
- 2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
- 2 dl soygurt creamy vanilla
- 1 maracuya
Arbetsbeskrivning:
Värm växtbaserad grädde och honung tills honungen smält.
Blanda gelatinpulver med vatten.
Lägg soygurten i en bunke och häll över den växtbaserade gräddblandningen. Rör ned gelatinpulvret och rör om väl. Fördela smeten i fyra glas och ställ kallt ett par timmar. Toppa med maracuya strax innan servering.
Trackbacks/Pingbacks