2015 års sista efterrätt, en krämig pannacotta med smak av citron och fräscha rårörda bär. Det var inte meningen att jag skulle ha någon citron i min pannacotta men havredryck har en tendens att ta över smaken och citronskalet och -saften gav den en frisk, fräsch smak som döljer havresmaken.

4 portioner

vaniljpannacotta

Ingredienser:

  • 1,5 dl Creamy Cooking
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 dl Creamy Cooking
  • 3 msk honung
  • 1 msk socker
  • en gnutta salt
  • 2 msk citronsaft
  • skal från 1 citron
  • 2 dl bär
  • strösocker

Arbetsbeskrivning:
Häll 1,5 dl creamy cooking och 1,5 dl vatten i en gryta. Vispa ned gelatinpulver och rör om väl. Låt sjuda upp på svag värme. Tag åt sidan och rör ned övriga ingredienser. Låt det återigen sjuda upp. Häll i fyra glas och ställ in i kylskåpet så det stelnar.

Rör bär och strösocker (smaka av hur mycket du vill ha – jag tog ca 1 msk strösocker till mina bär).

Skeda bären över pannacottan.