2015 års sista efterrätt, en krämig pannacotta med smak av citron och fräscha rårörda bär. Det var inte meningen att jag skulle ha någon citron i min pannacotta men havredryck har en tendens att ta över smaken och citronskalet och -saften gav den en frisk, fräsch smak som döljer havresmaken.
4 portioner
Ingredienser:
- 1,5 dl Creamy Cooking
- 1,5 dl vatten
- 1 msk gelatinpulver
- 4 dl Creamy Cooking
- 3 msk honung
- 1 msk socker
- en gnutta salt
- 2 msk citronsaft
- skal från 1 citron
- 2 dl bär
- strösocker
Arbetsbeskrivning:
Häll 1,5 dl creamy cooking och 1,5 dl vatten i en gryta. Vispa ned gelatinpulver och rör om väl. Låt sjuda upp på svag värme. Tag åt sidan och rör ned övriga ingredienser. Låt det återigen sjuda upp. Häll i fyra glas och ställ in i kylskåpet så det stelnar.
Rör bär och strösocker (smaka av hur mycket du vill ha – jag tog ca 1 msk strösocker till mina bär).
Skeda bären över pannacottan.