Så, vad står på din matsedel idag? Jag tror att jag slänger ihop en fransk potatissallad och till det blir det ugnsbakad lax men jag har inte bestämt mig ännu. Dagen är lång och det ser ut som om vi får en riktigt, riktigt varm och solig dag, så det får blir något lätt. När det är så här varmt vill jag helst bara äta något kallt som soygurt men kroppen behöver lite vanlig mat också.

Min elvisp har gått sönder och det är baske mig helt omöjligt att få till ett snyggt mos. Potatisstöten får göra det tyngsta jobbet med att mosa blomkål och morot men det här med att vispa till ett luftigt mos, ja det fungerar inte riktigt. Häromkvällen serverade jag pannbiff med stekt lök och tanken var att det skulle bli blomkålsmos med morotsbitar i men moset såg mest ut som om det blivit överkört av en bandschaktare. Men huvudsaken var att det var gott.

Du kan göra sås av skyn eller så blandar du Oatly Fraiche med någon matsked senap.

4 portioner

Ingredienser:

  • 3 gula lökar
  • mjölkfritt margarin
  • 2 msk kalvfond
  • salt
  • liten nypa socker
  • balsamicovinäger
  • vatten

Pannbiff

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk glutenfritt ströbröd
  • ½ dl sojadryck
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk skånsk senap
  • salt
  • svartpeppar

Arbetsbeskrivning:
Börja med att skala och skiva löken. Bryn löken i mjölkfritt margarin. Späd på med vatten ett par gånger och låt vattnet koka bort. Tanken är att löken ska mjukna.  Jag brukar hälla på drygt 2 dl vatten i omgångar och  när allt vatten är borta och löken är mjuk, tillsätter du övriga ingredienser och låter löken få lite färg. Ställ åt sidan.

Blanda alla ingredienser till färsen och forma fyra biffar. Stek i mjölkfritt margarin.

Servera pannbiffarna med lök och gärna ett vackert blomkålsmos 🙂

 

Spara