Lill-lördag! Jag är just hemkommen från jobbet och försöker få ordning i min mailkorg. Jag försöker hålla vissa kvällar datorfria men det brukar betala sig rätt surt i efterhand. Så, vad ska du göra ikväll? Jag ska plocka lite och försöka hitta lite kläder som säkerligen har hamnat i dotterns låda. Jag köpte en Gant-tröja i somras och den har jag inte sett sedan dess. Den måste finns någonstans, det gäller bara att hitta var.

Sugen på lasagne? Då måste jag få tipsa om det här receptet där jag inte använder lasagneplattor utan Papadum.

Papadum är ett tunt, indiskt flatbröd som baseras på kikärts-, potatis- eller rismjöl. Jag har aldrig ätit det tidigare tills jag ramlade över ett recept där man kan använda brödet som lasagneplattor. Det lät som en  kul grej så jag var naturligtvis tvungen att pröva. Det absolut bästa med det här receptet är att du inte behöver koka en ostsås, utan det är bara att mixa ingredienserna till såsen och sedan använda den som den är. Riktigt praktiskt och jag förstår inte varför jag inte tänkt på det tidigare.  Till såsen använde jag kycklingfärs  med det går naturligtvis bra att använda köttfärs om du vill.

Ingredienser:

Köttfärssås

 • 1 paket bacon
 • 1 st purjolök
 • 100 g skogschampinjoner
 • 500 kycklingfärs
 • 2 msk rapsolja
 • 400 g krossade tomater
 • 3 msk kycklingfond
 • 2 msk grönsaksfond
 • peppar

Ostsås

 • 3 dl Imat Fraiche
 • 2 dl sojamjölk
 • 100 g Tofutti mozzarella style, riven
 • salt
 • peppar

Plattor

 • 2 förpackningar papadums

Så här gör du:
Köttfärssås: Skala och finhacka purjolök. Strimla bacon och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn purjolök, bacon och svamp. Lägg i färsen och stek tills den tar färg.

Tillsätt krossade tomater och buljong. Smaka av med peppar och låt köttfärssåsen puttra cirka 10 minuter.

Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer.

Montering: Varva ostsås, papadums, köttfärssås i en ugnsform. Avsluta med ostsås.

Sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 30 min.